DEZE VOERTUIGEN ZIJN AANWEZIG

DEZE VOERTUIGEN ZIJN AANWEZIG

Tijdens de Army Show zullen verscheidene reenactment groepen de tweede wereldoorlog doen herleven met hun bivaks, display's en historische voertuigen uit die periode. Zij zullen de bezoeker een stuk vaderlandse geschiedenis tonen ten tijde van de strijd om de bevrijding van Nederland rond 1944.

TATRA OT 810 - Tsjechische versie van de Duitse SdKfZ 251 Panzerwagen - VERSIE 1943

CITROËN U23 - Civiele Franse vrachtwagen gevorderd en omgebouwd naar dienst in Duitse WEHRMACHT. Uitvoering 1942

OPEL BLITZ ALLRAD 3.6 TON LKW  - Tijdens de oorlog ontwikkelde Opel een uitzonderlijke vrachtwagen voor het Duitse leger die (in plaats van de gangbare twee wiel aandrijving op de voor of achteras) vier wiel aangedreven was. Hierdoor kon de vrachtwagen op vele fronten worden ingezet met extreme terrein condities. De 'allrad' werd voornamelijk gebruikt en ingezet aan het oostfront in Rusland alwaar men grote behoefte had aan dit soort voertuigen.

BMW R71  750cc Seitegespann (replica) - Één van de meest gebruikte motorfietsen van het Duitse leger was de zware BMW zijspan motorfiets. Er waren verschillende typen (R12, R71, R75) die werden gebruikt en ingezet tijdens de oorlog. De motoren waren zeer betrouwbaar, uiterst effectief en werden voor allerlei diensten ingezet. Ook de Russen waren gecharmeerd van de BMW motoren en bouwden van een buitgemaakte blauwdruk van een BMW R71 hun eigen zijspan motor. Deze werd de M72 genoemd. Na de oorlog kreeg de fabriek de naam 'Dnjepr' en bouwden de zijspanmotor met groot succes  tot medio jaren 80 in het voormalige oostblok door. Deze zijspan is dus een Russische replica van de oorspronkelijke Duitse BMW R71 en is in dit geval omgebouwd naar een wehrmacht versie, zoals deze in de oorlog dienst deden.


WAT KAN JE NOG MEER VERWACHTEN

Van meer dan 100 legervoertuigen tot Tank Area tot Militaria beurs tot Army Camping, tot het meerijden in legervoertuigen tot live re-enactment met battles tot meet & greets tot veteranen area en veel meer...! Bekijk MEER UPDATES.


TICKETS MET KORTING

LET OP: Extra grote korting loopt af! Wees slim en bestel je tickets nu online om nog te profiteren van 20% online voorverkoopkorting! Er zijn ook tickets aan de deur beschikbaar, maar dan zonder de korting.

Bestel hier je tickets met korting!