Franse SAS reenactment

Franse SAS reenactment

Tijdens de International Army Show is er reenactment van de Franse SAS. De parachutisten van de Franse SAS kwamen grotendeels voort uit het voormalige vreemdelingen legioen, het legendarische (Britse) SAS regiment van David Stirling en later aangevuld met voormalige leden van de Maquis (het Franse verzet). Franse SAS leden waren over het algemeen geen regulaire troepen, een eigenschap die hun van pas kwam omdat ze constant opereerden achter de vijandelijke linies. De benaming 'een groep struikrovers in uniform' was op zijn plaats omdat men zich met veel vindingrijkheid en zonder contact met het hoofdkwartier staande wist te houden in vijandelijk gebied. Tevens stond Generaal de Gaulle niet op de Geallieerde prioriteitenlijst betreffende bevoorrading dus veel materiaal en wapens werden elders geleend, gestolen en/of buitgemaakt. Wat de bewapening betrof hadden deze SAS parachutisten verschillende soorten handvuurwapens zowel van Britse als Amerikaanse makelij: de US M-1 karabijn met of zonder klapkolf, Thompson submachinegun, Stengun en de Bren-mitrailleur. Er waren zelfs een aantal van deze parachutisten uitgerust met de nieuwe in 1944 ontwikkelde Sterling submachinegun.
Deze reenactment zal het dagelijkse leven als Franse SAS uitbeelden tijdens de Army Show.

Ook op de Duitsers buitgemaakte wapens werden later gebruikt en zelfs wapens geleend van het plaatselijke verzet. De Franse SAS gebruikte tijdens WW.2 ook regelmatig (gepantserde) jeeps voor snelle "hit and run" aanvallen op Duitse colonnes. De SAS missies waren altijd gevaarlijk en de verliescijfers onder de SAS soldaten waren erg hoog.

Zij werden in bezet gebied geholpen door het verzet ,omdat deze de omgeving goed kenden.

WAT KAN JE NOG MEER VERWACHTEN

Van meer dan 100 legervoertuigen tot Tank Area tot Militaria beurs tot Army Camping, tot het meerijden in legervoertuigen tot live re-enactment met battles tot meet & greets tot veteranen area en veel meer...! Bekijk MEER UPDATES.


TICKETS MET KORTING

LET OP: Extra grote korting loopt af! Wees slim en bestel je tickets nu online om nog te profiteren van 20% online voorverkoopkorting! Er zijn ook tickets aan de deur beschikbaar, maar dan zonder de korting.

Bestel hier je tickets met korting!