Showpaddock met honderden legervoertuigen

Showpaddock met honderden legervoertuigen

Tijdens de International Army Show vind je meer dan 400 militaire voertuigen in alle soorten en maten op de strip van Vliegveld Twenthe. Van jeep tot tank en van rups tot motor. Amfibievoertuigen, antennewagens en diverse speciale modellen kun je er bewonderen, ook uit alle periodes.Wil jij met jouw voertuig een plaats hebben op de showground? Meld je dan aan via het pre-selectieformulier, dit kan je doen door hieronder op de aanmeld button te klikken. Wees snel, want er zijn nog maar een aantal plekken op de strip vrij!

Tijdens de International Army Show kun je allerlei voertuigen statisch of rijdend zien op het evenement. Ook een groep Harley Davidson motoren uit de Tweede Wereldoorlog zal aanwezig zijn. Ze zijn elk jaar te bewonderen op het Defile in Wageningen en de Veteranendag in Den Haag. In september dus ook in Enschede!

Onder de clubs die meedoen aan de International Army Show zit ook de Army Vehicle Club. De Army Vehicle Club heeft tot doel het restaureren, verzamelen en berijden van oude legervoertuigen in de originele staat. De Army Vehicle Club is in 1992 opgericht door enkele mensen die het oude legervoertuig, en alles wat daar bij hoort,een warm hart toedragen. Het gaat bij deze vereniging niet specifiek om voertuigen uit de 2e Wereldoorlog maar ook om voertuigen ten tijde van de Koude Oorlog en de Vredesmissie waar ons land de militairen heeft ingezet. 

DPA is een vereniging die zich bezighoudt met het verzamelen en restaureren van militaire voertuigen, die ouder zijn dan 25 jaar. DPA is geen merken-club. U vindt binnen deze vereniging diverse merken; Jeep, DAF, GMC, Dodge enz., kortom een bonte mengeling van merken en soorten. De naam DPA “Dads Peace Army” is ontstaan tijdens een vakantieweek van een aantal “groene gekken” die met hun militaire voertuigen een rondtoer maakten door België. Bij hen ontstond het idee een club op te richten, en zie hier het resultaat. Begin 2003 hebben we onze naam veranderd in”Dutch Peace Army”. Ook de DPA ontbreekt niet op de International Army Show en zal met maar liefst 60  zeer gevarieerde voertuigen aanwezig zijn in Enschede.

Onder de aanmeldingen zitten ook twee rupsvoertuigen van Keizer.nl. Tijdens de International Army Show 1 - 3 september zullen deze Bren Gun carrièr MK2 en M5 High Speed tractor te bewonderen zijn op Vliegveld Twenthe in Enschede!

BAIV zal tijdens de International Army Show, 1 - 3 september op Vliegveld Twenthe in Enschede aanwezig zijn met meerdere voertuigen. Zoals een FV 434 Recovery Tank, een CVRT Spartan troop carrier en Leopard 1A5
Een andere Army specialist is de firma Aalderson, een van de bekende handelsbedrijven in Nederland als het gaat om legervoertuigen. Aalderson is ook gevestigd in Enschede en tijdens deze "thuiswedstrijd" zullen ze enkele van hun bijzondere voertuigen uit de collectie meenemen naar het evenement, waaronder een Sherman tank. Niet alleen in een static presentatie maar natuurlijk ook rijdend.

Meld je aan voor de showground!