Muziek en entertainment

Muziek en entertainment

Tijdens de Army Show zullen er op twee podia op verschillende locaties muziekoptredens te bewonderen zijn.

Sgt Wilson Airforce Show
Zo kun je natuurlijk niet om de vermaarde show heen van Sgt Wilson Army Show, dit keer met een geheel nieuwe AirShow! 

Swing Show met DJ D Day
Maar er is meer! Zo zal ook de Swing Show aanwezig zijn gedurende het weekend. De Swing Show bestaat uit een volledig professionele show met retro platenspelers en een ferme mobiele geluidsinstallatie. De 'Disc Jockey' zelf zal ook in een echt USO uniform te herkennen zijn en zal zijn platencollectie uit de jaren 30 tot en met 50 u graag ter oren brengen! 

DOUBLE2 als de Andrew Sisters
Double2 is een sprankelende 4-women-band bestaande uit Ingrid, Myrna, Ingrid en Marian. Muziek en zang is hun grootste passie. Een optreden van Double2 staat al meer dan 10 jaar garant voor een sfeervolle avond vol gezelligheid en dansende gasten. Het repertoire is veelzijdig en gevarieerd. Door met de juiste timing op het publiek in te spelen, probeert Double2 altijd de juiste snaar te raken. Double2 heeft repertoire in het Engels, Nederlands, Duits en Frans. Double2 heeft in de afgelopen 2 jaren regelmatig opgetreden als Andrews Sisters. Zij bieden een act variërend van 20 tot 45 minuten met daarin veel hits van the Andrews Sisters. Hoort u het al voor zich: ‘Boogie Woogie Bugle Boy’, ‘Bei mir bist du schön’, ‘In the mood’ etc. Ook de prachtige nummers ‘We’ll meet again’ en ‘Lili Marlene’ van Vera Lynn staan op het programma. Double2 heeft o.a. opgetreden op de Nationale Veteranendag in Den Haag, Keep Them Rolling Groesbeek, Delden Terug Naar Toen, Bevrijdingsparade Enschede, etc.

Bill Bakers Big Band
Met de indrukwekkende staat van dienst van Bill Baker’s Big Band uit het Zuid-Hollandse Rijswijk is het nauwelijks voor te stellen dat het hier om een band met louter amateurmusici gaat. Ga maar na: enkele jaren geleden begeleidde de band in Nederland Vera Lynn, de Britse zangeres die bij wijze van spreken met haar liedjes de Tweede Wereldoorlog won. Niet voor niets heeft ze de bijnaam “Sweetheart of the forces”. Menige band zou al tevreden zijn met deze bijzondere muzikale ontmoeting, maar Bill Baker’s Big Band kan er nog vele aan toevoegen. Zo traden de bandleden niet alleen op met Norman Leyden, arrangeur van het oorspronkelijke Glenn Miller Orkest, maar ook met Garry Stevens, zanger van datzelfde orkest. Al driemaal waren ze eregast op het Glenn Miller Festival in Clarinda, Iowa, de geboorteplaats van Glenn Miller.